Actuele informatie


Weer open 

Gelukkig zijn de strengere maatregelen weer ingetrokken, zodat iedereen weer kan slijpen en smeden vanaf 19 november. Dus allen weer van harte welkom in de (kleinere corona proof) groepen.


Coronamaatregelen

Vanwege de nieuwe coronamaatregelen die in zijn gegaan op woensdagavond 4 november hebben we voor 14 dagen de activiteiten in het 'Bergkristal' moeten staken. We hebben alle slijpers en smeders meteen een mail gestuurd dat we even op slot zouden gaan. Wij hopen natuurlijk heel erg dat deze strengere maatregelen inderdaad 14 dagen gaan duren, zodat we 18 of 19 november weer door kunnen gaan. We stellen iedereen hiervan weer op de hoogte. De gemiste keren kunnen in mei worden ingehaald. 


Reguliere slijp- en smeed bijeenkomsten / cursussen

In de tweede week van september zijn we begonnen met het smeden en slijpen en kralen. Tachtig leden zijn aan de slag op de 'vrije' bijeenkomsten en op de cursussen. Vanwege het corona-virus zijn er enkele regels en beperkingen actief. Zo zijn al meerdere vrijwilligers gevonden die deze bijeenkomsten begeleiden en de lokatie is heel coronaproof gemaakt met een zeer goede ventilatie en anderhalve meter afstand. We hebben de groepen 's middags gesplitst in tweeën, zodat we met kleinere groepen kunnen werken. Een aantal smeed en slijpleiders hebben naar aanleiding van de nieuwe corona maatregelen besloten om de groepen nog kleiner te maken door gebruik te maken van andere dagdelen.


Nieuwe korte slijpcursus 

Na de herfstvakantie start op woensdagavond een korte cursus cabochons en stenen slijpen van 8 bijeenkomsten om de 14 dagen van 19.30 - 21.45 uur voor onder andere beginnende goudsmeden van de opleiding in Schoonhoven. Belangstellenden kunnen hiervoor contact opnemen met het secretariaat. 

Helaas is ook deze cursus vanwege de corona maatregelen uitgesteld. Maar toch fijn als belangstellenden zich al opgeven, zodat we kunnen starten met een groepje als dat weer mogelijk is.