Het bestuur van de LVMN

Het bestuur van de Lapidaristen Vereniging Midden Nederland bestaat uit vier personen:

LVMN bestuur

Bas Oudewortel

Bas Oudewortel

Positie: Voorzitter

Over Bas: Is 49 jaar jong en woont in Biddinghuizen (Flevoland). Is voorzitter geweest van diverse besturen sinds zijn 22ste jaar. Gekwalificeerd trainer, opleider en praktijkcoach. schrijft boeken voor Scouts en is de bedenker van de nieuwe spelvisie en methode voor Scouting Nederland. Al twintig jaar lid van de lapidaristen werkgroep en sinds vier jaar smeedleider en valt ook zo af en toe in bij het slijpen. Geeft ook diverse workshops zoals anti- en synclastisch smeden, filigrain, emailleren en glaskralen maken aan de brander. Bas werkt internationaal voor Scouting en onder andere voor PARSA, een Afghaanse organisatie die lokaal werkt voor kinderen in Afghanistan.

Peter Slingerland

Peter Slingerland

Positie: Secretaris

Over Peter: Al weer 15 jaar met pensioen na een loopbaan in de chemie bij diverse bedrijven. Mijn laatste werkgever was het RIVM, inmiddels bij iedereen bekend. Mijn werk omvatte o.m. de analyse van allerlei organische verontreinigingen in drinkwater, oppervlaktewater en bodemonderzoek met behulp van chromatografische technieken. De belangstelling voor mineralen kwam in de tijd dat ik tegen mijn pensioen aanliep. De 15e Haarlemse Mineralenbeurs op 14 december 2003 (nu precies 17 jaar geleden) toonde mij wat er aan interessants te zien is aan allerlei mineralen. Omstreeks die tijd ben ik lid geworden van de NLC Midden Nederland en heb ik in de toenmalige slijpruimte mijn eerste slijplessen gekregen van Sanny Flink. Na mijn “slijpdiploma” te hebben gehaald ben ik verder gegaan met vrij slijpen o.l.v. Frits Veldman, wijlen onze voorzitter, tevens mijn mentor als slijpleider in opleiding. 2005 was voor mij in alle opzichten een druk jaar. Een ernstig zieke partner, mijn pensionering en onze club moest omzien naar een nieuwe slijpruimte! De keuze viel op een voormalige varkensstal in Groenekan. Samen en onder leiding van de zeer ervaren Rob Smit werd deze ruimte in 2006 omgetoverd tot een slijp- en smeedruimte waar we dus 14 jaar lang onze hobby hebben kunnen uitoefenen. Afgelopen zomer moesten we deze ruimte echter ook verlaten. Voor onze nieuwe vereniging de LVMN, is gelukkig een schitterende locatie gevonden waar de voorzieningen die van de oude ruimte flink overstijgen. Ik hoop hier nog lang mijn aandeel te kunnen leveren in het reilen en zeilen van onze jonge maar levendige vereniging.

Maja van Hugten

Maja van Hugten

Positie: Penningmeester

Over Maja: Vanaf school in het familiebedrijf gaan werken, waar ik de administratie bijhoud en soms ook klanten naar huis breng, of zoals die ene keer naar de lapidaristenclub. En zo werd ik lid van jullie gezellige werkgroep. Via een vriendin was ik al bezig met Tiffany glas, kreeg interesse in glaskralen branden en daar moesten natuurlijk weer sieraden van gemaakt worden. Naast mijn hobby's en werk, breng ik graag mijn tijd door met familie en vrienden. Als penningmeester ben ik het aanspreekpunt voor alle financiële zaken.

Jan Geelen

Jan Geelen

Positie: Beurzenorganisatie, lid bestuur

Over Jan: Jan is slijp- en smeedleider, en organiseert diverse beurzen van de vereniging waaronder die in De Bilt. Handelt in mineralen, stenen en machines en heeft als extra hobby beeldhouwen. Jan heeft zijn studie voor edelsmid gedaan in Schoonhoven en daar ook stages gelopen bij o.a. Zilverstad en Den Oudste en in Utrecht bij Koninklijke Begeer (een prijzen en plaquette fabriek). Daarnaast heeft Jan de M.T.S. opleiding elektromonteur gevolgd. Jan is jarenlang beroeps tingieter / soldeerder geweest en heeft nu een eigen bedrijf waar relatiegeschenken worden ontworpen en vervaardigd. Jan heeft ook gewerkt bij een atelier die projecten voor het Koningshuis fabriceerde en ook een atelier voor zegelringen. Is internationaal erkend instructeur / choreograaf van diverse routines, voornamelijk Country Line Dance. Jan heeft veel ervaring opgedaan bij bestuurswerk voor diverse buurthuizen en oudereninstellingen.