Actuele informatie


Weer open 

Vanaf 14 april gaan we weer open met het reguliere programma in kleinere groepen van 6 personen. Voor meer informatie zie de laatste paas nieuwsbrief.


Reguliere slijp- en smeed bijeenkomsten / cursussen

In de tweede week van september zijn we begonnen met het smeden en slijpen en kralen. Tachtig leden zijn aan de slag op de 'vrije' bijeenkomsten en op de cursussen. Vanwege het corona-virus zijn er enkele regels en beperkingen actief. Zo zijn al meerdere vrijwilligers gevonden die deze bijeenkomsten begeleiden en de locatie is geheel coronaproof gemaakt met een zeer goede ventilatie en anderhalve meter afstand. We hebben de groepen 's middags gesplitst in tweeën, zodat we met kleinere groepen kunnen werken. Een aantal smeed en slijpleiders hebben naar aanleiding van de nieuwe corona maatregelen besloten om de groepen nog kleiner te maken door gebruik te maken van andere dagdelen.


Nieuwe korte slijpcursus 

Na de voorjaarsvakantie start op woensdagavond een korte cursus cabochons en stenen slijpen van 8 bijeenkomsten om de 14 dagen van 19.00 - 21.15 uur voor onder andere beginnende goudsmeden van de opleiding in Schoonhoven. Belangstellenden kunnen hiervoor contact opnemen met het secretariaat.